Years ago I worked at a factory in a small county. Every day I got up very early and often did much extra work at night. I was so tired and exhausted. My whole life was hopeless. Then one day I read the following article from a magazine: "A woman went to live with her husband in camp on the Mojave Desert during the war. She simply hated the place: the heat was almost un-bearable, 125 degrees in the shade, the wind blew incessantly, and there was sand everywhere. Finally, in desperation (不顾一切地) she wrote her parents in Ohio that she couldn't stand it another minute and was coming home. Quickly came the reply by airmail from her father——just two lines: "Two men looked out from prison bars. One saw the mud, the other saw stars." The daughter did some real thinking, not only with the intellect (思维) but also with her heart. She decided to stick to her post. She made friends with the natives, learned to love the country, and eventually wrote a book about it. The desert hadn't changed, but her attitude had. Because she listened with her heart to the words her father sent, a whole new world opened up to her. A change of attitude could change everything. After reading the article, I was deep in thought (陷入沉思)…
小题1:At first, the woman the life with her husband in the desert.
A．could stand. B．could accept. C．couldn’t stand. D．couldn’t understand.
小题2:The woman’s father wanted to tell his daughter to .
A．look at the mud. B．look at the stars. C．come home. D．stay with her husband.
小题3:The main idea of this passage is that __________.
A．a woman went to live with her husband in camp.
B．the desert hadn't changed, but her attitude had.
C．the daughter's parents wanted her to stay with her husband.
D．a change of attitude could change everything.
小题4:After reading the story, the writer may .
A．give up the tiring work. B．go to the desert.
C．write a letter to father. D．go on the work.
小题1:首先，这位妇女和她的丈夫在沙漠中，她的感受如何？分析原文：she wrote her parents in Ohio that she couldn't stand it another minute。句意：她给她的父母写信了，表示她再也不能忍受这里了。考查固定句型：can’t stand 不能忍受。故选C
小题2:这位妇女的父亲想要告诉他的女儿什么？分析原文：Two men looked out from prison bars. One saw the mud, the other saw stars.句意：两个男人从牢房铁栅里往外看。一个看到泥土，另一个看到星星。分析，人对事物的看法不同，存在的感受也是不同的。因此父亲暗示女儿要与丈夫待在一起。故选 D
小题3:这篇短文的中心思想是什么？联系短文的中心句：A change of attitude could change everything.句意：态度的改变能改变一切。故选D 小题4:细节理解题。问题：读完故事之后，作者可能做什么？联系原文：作者在小县城工作，每天都很累，正当他想放弃的时候，读到了这篇小故事，故事中的一个哲理让每一个人深思，态度的改变能改变一切。相信作者也会坚持工作。故选D